Dag 1             "Even lekker eruit, naar de Ardennen"           Dinsdag 22 augustus


Nog even voor we weer moeten…..dus gaan we nog even lekker door de Ardennen. Marcel, Frits en ik zei de gek, hotelletje geboekt…..hahaha nou hotelletje, Trekkershutje op de camping Moulin De Bistain in Gouvy. Prima plek om je ‘vermoeide lijf’ een paar uur rust te gunnen en voor de prijs hoef je het niet te laten.
 Door de ogen van GoPro bij Schele Lou
Half 10 bij Schele Lau een bakkie zodat we het eerste stuk over de snelweg tot ongeveer Hoei om daar de TomTom op kronkelwegen te zetten. Ik vind het een super uitvinding maar hoop dat ze ooit de optie ‘ontwijken stedelijk gebied’ of iets dergelijks maken. De weg gaat al snel omhoog als we van de snelweg af zijn en de eerste mooie weggetjes dienen zich aan. Onderweg kijken we naar zijweggetjes en ik ben benieuwd wanneer Frits en Marcel zo’n weggetje induiken. Zij hebben allebei nopjes onder hun motor maar die van mij liggen nog in de fabriek, niet leverbaar!
 
Als we op de camping aankomen en ons melden weten we dat we weer thuis zijn….we worden begroet met de bijpassende Noordelijke gezelligheid….. maar goed daar komen we niet voor.

 

Na een lekker pilsje op het terras besluiten we naar Ouren te rijden voor een heerlijke grote schnitzel met friet. Het gebied is inmiddels bekend maar blijft mooi om te rijden.  Onderweg stoppen we even bij het monument ter ere van 13 jonge soldaten die omkwamen toen hun 2 Lancaster vliegtuigen in 1944 werden neergehaal door de Duitsers. Een mooie zuil met een stuk van de vleugel. 

 
Wat is het een lekker weer, rond de 26 graden en als we terug zijn op de camping in Gouvy drinken we nog wat en gaan Marcel en ik nog even een rondje lopen over de camping de wijde Wereld in…..Op de camping als we naar boven lopen komen we nog een hazelworm tegen.