TET België                                                                                                                                           zaterdag 16 maart

De bedoeling is om 's morgens vanuit Zeeland naar Witrijt onder Eindhoven te rijden om daar de grens over te steken en daar de TET België te gaan rijden.
Offroad Belgie
Het loopt een beetje uit en als Wessel en ik eindelijk op weg zijn is het al bijna 11 uur. Nog boterhammetjes maken, Accu er nog in, nog tanken.....tja als we het eerste blubberweggetje in rijden is het al middag. En blubber is er genoeg! We besluiten daarom om TomTom het dichtstbij zijnde punt in de TET in België te zoeken.
Maar het is met de TomTom nog zoeken voor we de route hebben en tot op de dag van vandaag ben ik er nog niet zeker van dat we er echt zijn gekomen hahaha.
TET Belgie TET Belgie TET Belgie 5

Toen we de snelweg eindelijk af waren moesten we nog een 30 kilometer binnendoor weggetjes en we werden maar niet op binnendoor weggetjes gestuurd. We werden ongeduldig en links en rechts allemaal mooie off-road weggetjes. Op een gegeven moment konden we het niet meer weerstaan en doken we gewoon een stuk op waar genoeg plassen stonden om een zwembad te vullen! Het heeft de laatste weken zo veel geregend dat het zwaar wordt, dat was al snel duidelijk. Maar hier zijn we voor naar Belgie gekomen.
                                TET Belgie 7TET Belgie 9

We rijgen de wegen met bospaadjes en weilanden aan elkaar en glibberen door het heuvelachtige Belgische land. Onderweg opzoek naar koffie....maar dat is nog een hele toer om iets te vinden. Volgende keer maar gasflesje en koffie zelf mee nemen. Al snel merk ik dat ik toe ben aan een lichte offroad fiets, wat is het zwaar. Wessel legt zijn brommer regelmatig neer. De jonge hond is minder bang dan ik. Hij legt hem 4 keer neer zonder problemen en ik maar 1 keer maar moet dit bekopen met blauwe polsen en erger nog, ribben die ik de komende weken nog genoeg zal voelen...... Gelukkig kunnen we de terugweg die ongeveer 120km is zonder problemen afleggen. Als we thuis komen hebben Petra en Chantal lekker gekookt en na het uittrekken van onze blubberpakken kunnen we ons verhaal onder het eten vertellen. Het was super gaaf!